
International Inline Skater Hockey Federation

Guidelines for teams participating at Title Events

Keyword Question Answer Notes

Team Information What do we have to provide of team 

information prior to the tournament?

Photo, Team History (of 

last 10 years) and Players 

list (with names and shirt 

numbers

Team Information has to be sent directly to the host with a 

complete copy to IISHF Vice President Erik Sommer 

(esommer@iishf.com).

Deadline for Team 

Information

Is there a deadline to send team 

information?

Yes The deadline will be published by IISHF with a roundletter to 

all National Member Associations and also published on the 

the IISHF website "www.iishf.com". 

Keyword Question Answer Notes

International Team 

Certificate (ITC)

Do we have to list our players and 

officials before the tournament?

Yes The IISHF provides a document “International Team 

Certicifiate“. This document can be downloaded from IISHF 

website "www.iishf.com".

Deadline for ITC Is there a deadline to send the ITC? Yes The deadline is 2 weeks before the tournament. We 

recommend all teams to put all possible players on the ITC to 

be sure that no modified ITC has later to be applied for (which 

only causes additional costs).   

Keyword Question Answer Notes

Players Identity Do we need to provide proof for the 

players identity?

Yes It's the Team Managers responsibility to provide the passport 

or national identity card of each player. 

Deadline to produce 

Players identity?

Is there a deadline for the proof of the 

players eligibility to play?

Yes The passport or National identy card of each player must be 

provided to the Technical Director within fifteen (15) minutes 

prior to the Manager Meeting.

Manager Meeting Must  a team take part at the Manager 

Meeting? 

Yes One English speaking Manager (person) from each team 

must be present at the Manager Meeting, but as maximum 2 

persons per Team.

Keyword  Question Answer Notes

INTERNATIONAL TEAM CERTIFICATE

TEAM INFORMATION

PRIOR TO THE MANAGERS MEETING

FOR EACH GAME
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Players list Do we need to provide a players list 

before each game?

Yes All players and officials have to be listed.

Deadline for Players list Is there a deadline for providing the 

players list?

Yes At least 30 minutes before each game, a team official or the 

captain of a team shall submit to the Technical Director or the 

Technical Director's office a list of players who are eligible to 

play in that game indicating all shirt numbers.

Number of Players Is there a regulation for the number of 

players per each game?

Yes The maximum number of players that may be registered as 

members of a team for any game is 18 (as listed in the Match 

Report). All teams must have a minimum of 8 players – these 

players must be kitted up and be on the players bench or on 

the pitch for the first game of the tournament. 

Equipment Is there a rule for matching 

equipment?

Yes All the players of each team must have matching equipment 

and must fully apply with rules 5.2 (players uniform) and 5.3 

(players numbers) in IISHF Rules of the Game.

Bench Official Can each person be  a Bench 

Official?

No Each team, except senior teams, must have at least one 

bench official (rule 4.2.3). All persons except players kitted up 

and listed on the match report will be deemed to be a bench 

official. Only players listed on the match report and a 

maximum of 5 bench officials (with a minimum age of 18 

years) are allowed to be on the bench.

Keyword  Question Answer Notes

Presentation Ceremony Do we have to stay to the end of the 

tournament?

Yes The tournament will be ended with a presentation ceremony 

and each team has to be present at the presentation 

ceremony.

Keyword  Question Answer Notes

Documents Are there special documents which 

apply for each title events?

Yes Apart from the general IISHF documents (Regulations and 

Rules of the Game) official and binding Tournament Rules 

and Time Schedule are published for each title event.

FOR THE WHOLE TOURNAMENT

AFTER THE LAST GAME OF THE TOURNAMENT
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Alcohol Can alcohol be consumed? No The drinking of alcohol or the taking of banned substances 

(drugs) is not allowed for players or bench officials or 

tournament officials during the entire event.

Keyword  Question Answer Notes

Penalities and Fees Are there any penalities and fines? Yes If the before mentioned (or other given) instructions will not be 

followed, fixed fines and penalties according to Point 3 IISHF 

Regulations will be imposed. 

PENALTIES AND FINES


